Lite information om mig

Jag som har butiken heter Tua, sambo med Roland.

Vi bor i ett stort hus på landet i Hölö där jag har förmånen att kunna hålla på med min verksamhet.

I hushållet finns också två hundar, Mischa som är en japansk spets och Lukas som är en cairnterrier.

Jag har tidigare arbetat inom IT-branschen i 30 år men har nu tagit steget och startat eget företag och ägnar mig åt det jag tycker är roligast, att på heltid utveckla mina handarbeten.

Jag skapar alster inom textilt hantverk av bl.a stickning, virkning, sömnad, symaskinsbroderier och ibland i kombination och skapar smycken av pärlor av alla de slag.

Min dröm har alltid varit att kunna få syssla med mitt hantverkande på heltid och det förverkligades under år 2007.

Min huvudsysselsättningen är att sälja pärlor på en webbutik och i en butik. Pärlor började jag med först år 2005 och blev såld direkt och jag startade min webbutik hösten 2007, jag öppnade även en butik i Hölö hösten 2009 där jag säljer mina pärlor och smycken och även andra alster, i lokalen håller jag kurser och lär ut hur man gör egna smycken och kommer hålla sykurser.

Jag har under åren gått kurser som gjort att jag lärt mig olika delar av olika hantverk, korta och långa kurser i alla möjliga hantverk, mest inom textil. 1979 gick jag en en termins kurs i vävning, under slutet av 80-talet gick jag alla grundkurser på tillskärarakademin, senaste 2 somrarna har jag varit på kurs i att sy olika lapptekniker, där syr man från morgon och långt in på kvällen i en hel vecka, med andra likasinnade, det är så roligt och stimulerande..

Jag lever ihop med Roland som också håller på med mycket inom hantverk, han gör vindflöjlar och allt annat som hör till att underhålla och bygga på huset och tomten. Vi fann varandra för 7,5 år sedan och det som håller vårt förhållande levande är vårt gemensamma intresse av hantverk i det dagliga livet, men även intresse för hantverkets historia. Vi kommer ofta fram till gemensamma lösningar och hittar på nya ideér som sammanför våra olika kunskaper och intressen.

Lyckan med att hålla på med hantverk är att man aldrig blir fullärd och kan hela tiden hitta på nya ideér på att skapa och kombinera allt man kan och lärt sig under alla år.

Fortsätt